Medvind

Medvind

Om Medvinds blogg

Vi har flyttat bloggen hit. Följ gärna med!

Här samlar vi erfarenheter, tankar, idéer, sådant vi läst och är nyfikna på. Allt om graviditeter, barnafödande, förlossning, barn och allt som rör det.

Medvind Enköpings motto är "Inspiration och motivation för blivande och nyblivna föräldrar". Det hoppas vi kunna bjuda på här!

Lösningar istället för problem

FöräldraskapPosted by Eva Wed, November 23, 2011 09:30:22

När min dotter var liten somnade hon ofta vid bröstet. Hon blev överstimulerad om man gick runt med henne och vaggade henne. Och att lägga ifrån sig henne var aldrig ett alternativ. Att amma henne till sömns fungerade alldeles utmärkt. Alltid. Så bra!

Inte förstod jag att detta kunde vara ett problem! Jag slösurfade på något barn-forum och såg en tråd om detta. Ja, har man inte problem så skaffar man sig som det heter. Och det är väldigt lätt gjort när det kommer till barn. Speciellt som så många har åsikter i ämnet.

Jag önskar att fler föräldrar kunde ”tagga ner” och ta det lite lugnare vad gäller allt som ska vara si eller så, ”det här är dåligt”, ”det här är bra”. Ena dagen sa en mamma till mig att hon hade dåligt samvete för att de badade barnet varje kväll. Dagen efter var det en annan mamma som hade dåligt samvete för att hon INTE badade barnet varje dag.

Hur skulle det vara om vi alla gjorde det som fungerar för oss själva? Det som fungerar för våra barn (som alla är unika och kräver olika saker) och för just vår familj (som också är unik och värdesätter olika saker). Vad mycket lättare våra liv skulle vara då – om vi funderar mer på oss själva och mindre på andra och vad de tycker.


bild från http://www.morguefile.com


  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.